Гледайте „Баща похитител” от 13.00 ч. и „Хачико: Историята на едно куче“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA

Трогателен киноследобед очаква зрителите на NOVA тази събота. В 13.00 ч. Патрик Суейзи ще се преобрази в дребния мошеник Джак Чарлз, чийто живот се преобръща напълно, щом се събира с децата си, които някога е изоставил. Въпреки първоначалното си нежелание, Джак скоро се привързва към тях и радостите, които бащинството носи. Когато властите се опитват да му вземат децата, за да ги върнат обратно в сиропиталището, Джак е принуден да избяга заедно с тях.

По-късно от 15.00 ч. завладяващата драма на световноизвестния шведски режисьор Ласе Халстрьом „Хачико: Историята на едно куче“ проследява една вълнуващата история за приятелството и лоялността. Той черпи творческо вдъхновение за създаването на лентата от реални събития, случили се в Япония през 20-те години на XX век, като привлича звездите Ричард Гиър и Джоан Алън за тяхната екранизация.

Кучето Хачико от гара Шибуя в Япония става символ на верността и предаността към стопанина си, дори години след неговата смърт. Четириногият любимец от породата „Акита Ину“ всеки ден изпращало и посрещало на гарата своя собственик. Когато господарят му умира внезапно, в продължение на 9 години всеки ден точно в 17.00 ч. то отивало на гарата, за да го чака. 

Не пропускайте развръзките в „Баща похитител” от 13.00 ч. и „Хачико: Историята на едно куче“ от 15.00 ч. по NOVA