Гледайте брилянтния шедьовър на провокативния режисьор, тази събота от 23.00 ч. по NOVA

Зрителите на NOVA ще имат възможността да гледат визуалния шедьовър на Куентин Тарантино, който 20 години след като дебютира с филма си "Глутница кучета", насочва вниманието си към история на робството в Америка. Действието в "Джанго без окови" се развива две години преди Гражданската война, епоха в която се преплитат невероятни ярки персонажи. Историята ни запознава с Джанго – съсипан роб, продаден на безценица и разделен от жена си за назидание, че е избягал. Неговата съдба се преплита с ловец на глави – немският „доктор“ Шулц, който издирва едни от най-закоравелите престъпници. Джанго е важен за Шулц, защото знае как изглеждат тримата братя Бритъл – поредните рецидивисти, чиито трупове струват много пари. След като завоюва свободата си, героят решава да остане със своя покровител и да продължи да издирва едни от най-закоравелите престъпници. Докато придобива все повече смъртоносни умения, Джанго остава верен на една цел - да намери и спаси съпругата си Брумхилда, която е попаднала в ръцете на робовладелци преди време. Търсенето им ги отвежда до Калвин Кенди – жесток расист, който обожава само две неща – вкуса на кръвта и мириса на парите.

Зрителите ще имат чувството, че са попаднали в епохата на „Имало едно време на Запад“, „Добрият, лошият и злият“ или в реклама на Marlboro. Но въпреки всички клишета, познати ни от класическите или спагети уестърните, те са пречупени през призмата на ироничната гледна точка на скандалния режисьор. Най-важното във филм на Куентин Тарантино са персонажите, диалозите и идеите. Двойката Шулц и Джанго, изиграни от Кристоф Валц и носителят на „Оскар“ Джейми Фокс са пъстри, колоритни и еволюиращи, и се открояват ярко. Срещу тях се изправя една не по-малко харизматична двойка, изиграна от популярните актьори Леонардо до Каприо и Самюел Джаксън. Леонардо (няма как да го забравим след „Титаник“, „Авиаторът“ и много други заглавия) е мазен и зъл робовладелец, завършен злодей до мозъка на костите си, който е в тамдем с негъра иконом (незабравимо превъплъщение на Самюел Джаксън), садистичен бивш роб, превърнал се в манипулатор, дърпащ конците в имението. Сблъсъкът между тези ярки персонажи си заслужава да си види, а с перфектното си превъплъщение звездният актьорски състав е способен да накара зрителите да си променят настроението няколко пъти в рамките на минута. 

Ще успее ли Джанго да освободи любимата си от властния робовладелец и да завърши успешно последната си мисия? Не по-маловажно е дали ще отмъсти и ще получи ли удовлетворение от това?

Не пропускайте развръзката на приключенския уестърн „Джанго без окови“ тази събота от 23.00 ч. по NOVA.