Гледайте приключенската комедия „Срещи с Дейв“ от 13.00 ч. и драматичната комедия „Тъли“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA

Съботният киноследобед ще започне с много смях и забавления, като ни срещне с една много странна птица – това е наскоро пристигналият в Ню Йорк сити Дейв (Еди Мърфи). Той не само изглежда странно, но и се държи необичайно. Сякаш има проблем и не се чувства удобно в собственото си тяло. Ако се чудите защо, то ще се изненадате да разберете, че всъщност Дейв не е обикновено човешко същество, а космически кораб, който е приел формата на своя миниатюрен капитан. Всъщност вътре в Дейв има цял екипаж от добре обучени миниатюрни хора – цял едни свят, които се опитват да го ръководят.

От високотехнологично командно табло се управляват неговите движения. Но на екипажът ще му се наложи да преживее неочаквани неща, като първата глътка вода, която е като огромна вълна за вътрешния свят, или обикновен медицински преглед, при който трябва да противодействат на магнитните сили от изследванията на магнитния резонанс. А до какво ще доведе угощението с хот-дог? До неочаквана експлозия в мъжката тоалетна. Но по-сериозен сблъсък  от физическите предизвикателства се оказва проблясъкът на емоция, която променя отвътре-навън екипажа.

Кой би се справил с такава изключително комедийна роля, освен Еди Мърфи, доказал се като един от най-талантливите комици, който може да се превъплътява в различни образи само в един филм. В лентата актьорът е в ролята на комическия кораб и на самият капитан, който го управлява, и успява да разгърне напълно удивителния си талант.

По-късно от 15.00 ч. ще проследим трудностите на майчинството, пред които се изправя всеки родител на малки деца във филма "Тъли". Главната героиня Марло (в ролята ще видим носителката на „Оскар“ Чарлийз Терон) е майка на три деца, включително и новородено. Марло е натежала, отпусната и повехнала красавица, с бледа кожа и уморени очи, в края на 30-те си години. Омъжена е за Дрю (Рон Ливингстън), който е симпатичен и покорен съпруг. Нейният брат, технологичен богаташ, предлага да плати за нощна бавачка, която да се грижи за бебето й през нощта, за да могат родителите да се наспят. Истинска мечта за повечето родители, за които всяка подобна помощ не изглежда толкова екстравагантно хрумване.

На интервюто за гледачка се появява Тъли (Макензи Дейвис, позната ни от „Марсианецът“), нахакана блондинка с тяло на модел. Наета е моментално, тъй като Марло е направо покорена от младата жена. Свободата и глътката свободно време, отредено лично за нея, правят Марго леко безразсъдна и импулсивна. Ще осъзнае ли Марго, че младостта и си е отишла, но не е пропиляна напразно? Достатъчни ли са семейството, децата и задълженията да я направят щастлива?

С режисурата на „Тъли“ се заема Джейсън Райтман, който още с „Джуно“ и после с „Високо в небето“ доказа, че може да повери на добри актриси главната роля, но също така и да представи достоверно тяхната гледна точка.

Не пропускайте приключенската комедия „Срещи с Дейв“ от 13.00 ч. и драматичната комедия „Тъли“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA