Водещият на най-романтично шоу в ефира на България „Един за друг“ споделя откровено за романтиката, любовта и позитивната му настройка в живота

Емо Чолаков е синоптик, водещ, съпруг, баща и мечтател. Той вярва в любовта. Независимо от времето.  Водещият на хитовото романтично риалити „Един за друг“ разказва пред репортер на „Събуди се“ за романтиката в живота си. След загубата на съпругата си Емо Чолаков намери сили да се изправи и да потърси и намери отново любовта. В интервюто той използва думата любов точно 17 пъти.

„Обичам да използвам фразата „Времето е наше”. И все си го повтарям още от едни други години, моите набори го помнят. „Времето е наше, наше… наше и така и не стана наше”.  Ама…чакаме…ние сме оптимисти хора. И с надежда напред. Все ще стане наше някога. 

„Всяко време е моето време. Времето е емоция, времето е такова, каквото е вътре в теб…каквото си го направиш. Така че човек, когато му е вътре слънчево, няма значение дали гърми, трещи. Каквито и тайфуни и урагани да го брулят, важно е вътре в душичката какво е“, споделя синоптикът.

„Гледам „Новините на Нова” и чакам да се появиш ти основно. Прогнозата за времето я гледам с голям кеф, сега колегите от бТВ ще ми се обидят много, но много съм голям фен на Василковски. Жесток е този човек. Много е добър, с голям кеф го следя и го чакам. Той е по-добър от мен. И това съм му го казвал“, отговоря на въпроса дали гледа прогнозата за времето Емо.

Петя и Николай: В „Един за друг“ нашият начин на игра беше без маски

„Ние имаме допирни точки. То така се води времето. Не може да е „преобладаващо” и „на изолирани места”. Скучно е, тъпо е и отдавна не трябва да се прави така, въпреки че продължават да го правят така. Времето трябва да се води с емоция, с чувство, с любов, с отношение, със закачка…в цял свят се прави така“, коментира честите сравнения с Василковски водещият на прогнозата за времето.

„Времето презентирах с огромно удоволствие и любов. Мисля, че за това ми се получаваше – колко ми се е получавало…не всеки е на това мнение. Но доста време се задържах и го правих с огромна любов. Без любов нищо не става“, признава Емо 

За най-романтичното риалити в ефира на NOVA „Един за друг”? 

„Пак се връщаме към любовта, виждаш ли? Всичко е любов. Замисляла ли си се? Без любов не можеш да преминеш през тъжните и тежките моменти в живота. Няма друго. Това е – само любов.  Ами замисли се... Какво друго е? Какъв друг е смисълът? Всичко ценно е любов – децата, близките, семейството. Не можеш да си щастлив без да си влюбен, без да обичаш.  Докато обичам и съм влюбен, винаги съм щастлив.“

Участието на Петя и Николай в „Един за друг“ приключи

Какви са изненадите в  „Един за друг” след три сезона?

„То това е гениалното на нашето предаване. То е истинско любовно и романтично предаване, не е просто така лепнат един етикет, както напоследък го правят други телевизии. „Най-романтичното” предаване и се озоваваме в един харем, дето един мъж целува всичко наред и всъщност тия женички продължават пак да се борят за сърцето му и това нещо се нарича романтика. Извинявай, Иве, ама не е ли пошло? Отвратително е. Поне не го наричай романтично…нещо друго ….риалити и каквото ще да е. Какъв пример даваме на децата си? Знаеш ли колко изгубихме смисъла на тази думичка „любов”. Много ми е тъжно. Това е по-тъжно и страшно и от ковида, и от войната взети заедно и накуп. Ние извратихме тази думичка и смисъла й. Даже не я чувстваме по същия начин. Ти даваш ли си сметка, че Тик Ток разказва приказки на децата ни. И какво им разказва? За джуки и sugar daddy.  Това се гледа от ей такива деца които казват „Това ли е любовта?”, „Така ли ще се обичаме?”, „Така ли се търси мъж?”.   

Какво е внушението на „Един за друг” и посланието му към малките деца?  

„Те гледат едни влюбени хора. Истински влюбени. Няма там хора, които не се обичат. И това е много ценно и важно да се показва по телевизора, защото доказва по някакъв начин, че любовта е жива, че я има и то в онзи хубав, стар, традиционен начин, в който хората се обичат от сърце и душа и са готови на всичко за това.  Хората се преоткриват. Колкото и дълго да са заедно, те попадат в една атмосфера, в която всичко е любов наистина и те откриват неща, примерно след 30-годишен съвместен живот, неща в партньора си, които не са подозирали, че ги има. Откриват  нови неща, преоткриват добре забравени стари и разбират колко все още са влюбени“, разказва водещият на „Един за друг“. 

Любов във въздуха за двойките в „Един за друг“

„Човек като прави нещо с любов, то се получава и съответно не може след това да не изпитва някаква липса. Работата с деца е нещо уникално“, споделя водещият, който преди телевизионната си кариера е бил учител в Гоце Делчев.

Би ли сменил професията? Например като професор по физика към Българската академия на науките? 

„Професор нямам толкова акъл. До професор няма да го докарам, но и в момента се занимавам научно с метеорология, това ми е работата. Аз цял живот съм бил с метеорологията. Цял живот. Може би „Един за друг” е единственото кривване различно, което не е свързано с метеорологията. Всичко друго, с което съм се занимавал е свързано с физика и метеорология. По течението животът си ме е бутал, аз не съм търсил нищо умишлено. При мен винаги нещата са били ей така по течението. Никога не съм и предполагал, че изобщо някога в живота си ще се показвам пред камера. Никога съм нямал такива амбиции. Просто така се стече животът ми и напускайки времето, никога не съм предполагал, че ще се върна пак пред камера. Но така се случи и се влюбих в това нещо“, разказва Емо Чолаков.

Винаги ли е толкова позитивен в живота?

„Какво му остава на човек? Има ли избор? Не е ли по-добре да си позитивен и да се чувстваш добре, отколкото да страдаш, въпреки всичката гняс, която ти се случва? Всеки минава през гадости, животът е пълен с такива. Ама нали все някак си трябва да минем през тях и да продължим … в името на някакви смислени неща ….като любовта.“

Ти обичаш? 

„И не мисля да спирам да го правя!“

Не пропускайте новите епизоди в най-романтичното риалити в „Един за друг“ от вторник до четвъртък в 21:00 ч. по NOVA

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Един за друг“ за актуални новини. Епизодите от втори сезон можете да откриете на NOVA PLAY.     

Кастингите за следващия сезон на „Един за друг“ вече са отворени. Всички желаещи да се запишат, могат да го направят на адрес: https://nova.bg/casting2022