Невена разкрива, че Симо е извършил сериозни злоупотреби с пари, взимани от училището. Учителката е готова да занесе доклад на Масларов, но нещо ще я спре.

Масларов решава, че училището трябва да участва в конкурс задача-есе на тема „Най-добрият човек, когото познавам“, надявайки се, че това ще бъде той и че ще му помогне във „войната“ му с руснаците.

За съжаление на директора, обаче, се оказва, че любимец на децата е г-н Христов. Дали това няма да е причина за конфликт между двамата и няма ли и директорът да мине на страната на Невена и проблемите за Симо да станат по-големи?

Междувременно конфликтът при майките ескалира и играта загрубява. Трите няма да спрат с мръсните игри помежду си, като дори ще намесят мъжете си. На плажа Ася, Вики и Катя за пръв ще свалят картите и ще си кажат нещата в очите.

Докато спорят, те няма да видят, че течението замъква навътре водното колело с Мая, Роберто и Димитър. Децата ще бъдат спасени, но с цената на риск, който за пореден път ще обърне настроението на майките. Коя ще е новата мишена, ще видим довечера по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на "Господин Х и морето" във Facebook