Зрителите могат да изберат кой филм искат да гледат на сайта https://greatmonday.bg

Криминалната драма „Кралят на крадците“ на режисьора и сценарист Джеймс Марш (британец режисирал филми като „Теория на всичко“ и „Милост“) спечели зрителския вот в горещото филмово съревнование в седмата седмица на „Великият понеделник”.

В лентата зрителите ще могат да видят разказа по истински събития за известния обирджия – Брайън Рийдър (Майкъл Кейн). Той събира група от саможиви пенсионери – крадци и мошеници, за да осъществят заедно най-големия и грандиозен банков обир в британската история. Бандата пенсионери-крадци извършва феноменалния обир на бижутерски магазин в Лондон през 2015 г. Лентата проследява хрониката на събитията от преди години, а престъплението е много впечатляващо, защото откраднатите бижута са на стойност 200 милиона паунда. Другото забележително нещо е възрастта на извършителите – пенсионери, но с дълъг професионален стаж. Саможивите и сърдити старчета, някой от тях леко недочуват, извършват нещо грандиозно в престъпния свят. Истински професионалисти те подбират внимателно най-подходящото време за обира – дълъг уикенд около Великден. По празниците банките и трезорите са по-слабо охранявани и от тях самите зависи да измислят и приложат перфектния план, с който да избягат с плячка под формата на бижута и банкноти.

„Джентълмените“ е победител в шестата седмица на „Великият понеделник“

Когато полицията започва работа по случая, започват да се открояват и „пукнатините“ между ексцентричните членове на бандата. Актьорският състав е повече от звезден и към Майкъл Кейн се присъединяват Майкъл Гамбон, Джим Броудбент, Чарли Кокс и Рей Уинстоун.

Почитателите на седмото изкуство имат възможността да дадат своя глас в уебсайта на „Великият понеделник“ – https://greatmonday.bg/, а актуална информация за филмите могат да открият във Facebook страницата на KINO NOVA. Лентата, събрала по-голямо зрителско одобрение, ще бъде излъчена в понеделник (22 август) от 21:00 ч. Освен избора на филм в понеделник, традиционно всяка седмица гласуващите киномани в десетото издание на „Великият понеделник“ ще могат да спечелят и атрактивни брандирани подаръци. В края на кампанията един от всички гласували ще получи голямата награда – рамкирана графика на художника Ясен Гюзелев „Таро – колелото на съдбата“.

Проследете най-интересното от емблематичната кампания „Великият понеделник“ по KINO NOVA във Facebook страницата на филмовия канал.