Очаквайте скоро в ефира на NOVA NEWS

Състезанието е за авторска концепция и всички студенти, които учат в Нов български университет могат да се включат, а най-добрата концепция ще намери място в програмата на NOVA NEWS през пролетния сезон. 

Водени от убеждението, че младите хора са най-ценният капитал на всяко общество, Нова Броудкастинг Груп в партньорство с Нов български университет дава професионален шанс на студентите.

„Освен в NOVA NEWS ще дадем възможност на един от вас за подкаст в нашите канали, защото като мултимедийна платформа имаме и огромно дигитално присъствие в Нова Броудкастинг Груп. Надяваме се, да се появи едно телевизионно и едно дигитално предаване“, заяви Стефана Здравкова, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Всички участници в конкурса ще могат да реализират своите идеи в модерното телевизионно студио на Нов български университет.

„Този радио и телевизионен център, в който се намираме, е създаден не просто да обучава във високите технологии на медиите, но и да бъде инкубатор на студентски проекти. Това е нещо, на което ние в Нов български университет много държим и мотивираме студентите да очакват, и да изискват от нас именно това“, сподели д-р Георги Текев, изпълнителен директор на Нов български университет.

Нова Броудкастинг Груп и Нов български университет обявяват конкурс за студентско телевизионно предаване

Това са част от умните млади, любопитни и смели хора, които търсят своята реализация и биха участвали в конкурса:

„Аз съм Михаил Иванов и искам да бъда продуцент и режисьор. В процес съм на събиране на екип, тъй като искаме да бъде професионалисти във всяка една сфера на правенето на телевизия и предаване. Смятам , че умея да организирам и да създавам различно съдържание, така че ще впрегна всички мои умения, за да направим“ нещо наистина ценно“, сподели студентът пред камерата.

„Казвам се Сирма Боянова и искам да бъда водещ. Искам да интервюирам успели хора, като се опитамда ги накарам да излязат от комфорта на своята професия и да се развиват в различни направления. Фен съм на един наш бивш студент - Маги Халваджиян. Той е пример за мен какъв трябва да е един успешен човек“, сподели желанието си студентката на НБУ.

„Аз съм Александър Гочев и искам да създам подкаста, а съм и актьор. В Нов български университет има много артистични дейности – от театър, през музика, до керамика и това е една важна сърцевина, от това, което искаме да покриваме като теми. Но подкастовете бихме искали да са социални“, разказва Александър.

„Аз съм Калоян Недев и уча Кино и телевизия. Искам един ден да стана велик оператор. Бих искал да създавам филми, които да докосват хората и да ги направят по-добри.“

Кой ще е големият победител, чийто проект ще бъде реализиран, ще стане ясно на 20 февруари 2023 година.

Повече за конкурса за студентското предаване, гледайте във видеото от "Здравей, България".