Гледайте романтичната комедия „Къде покриха Морган?“ от 13.00 ч. и криминално приключенската комедия „Розовата пантера 2“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA

Съботният киноследобед ще стартира с Хю Грант и Сара Джесика Паркър, чиято любовна и брачна история е изправена пред огромно изпитание. Романтичната комедия „Къде покриха Морган?” е дело на Марк Лоурънс – известен с лентата си „Срок на влюбване”, който се завръща към добре познатата му тема за неизбежните промени в една семейна двойка, предлагайки една алтернативна гледна точка за семейна терапия.

В лентата Хю Грант и Сара Джесика Паркър влизат в ролите преуспялата двойка на Пол и Мерил Морган от Манхатън. Животът им изглежда перфектен с едно единствено изключение – бракът им се разпада катастрофално. Проблемите в личния им живот обаче са нищо, в сравнение с това, което двамата преживяват – ставайки неволни свидетели на убийство и превръщайки се в мишена на наемен убиец. Семейство Морган стават част от програма за защита на свидетели и биват транспортирани в малко градче в Уайоминг. Възможно ли е след всичко случило страстта по между им отново ще се разпали?

Кино маратонът продължава с новите приключения на несръчния инспектор Клузо, който е един от най-добрите и ексцентрични детективи в света. Както вече знаем „Розовата пантера“ няма нищо общо с едноименни анимационен герой от детските филмчета, а това е има на диамант, който е откраднат в  поредицата „Розовата пантера" (1963), "Завръщането на Розовата пантера" (1975), "Следите на Розовата пантера"(1982) и "Розовата пантера" (2006). Скъпоценният камък се съхранява в Националния музей на Франция.

След решаването на загадката около последното изчезване на диаманта "Розовата пантера" Жак Клузо (Стив Мартин) е преназначен да издава пътни актове далече от очите на своя шеф инспектор Драйфус. За нещастие, скъпоценният камък отново е откраднат заедно с други антики в серия от кражби по света. Правителствата на Великобритания, Италия, Япония, Испания и Франция сформират екип от топ-детективи за борба с "обирното торнадо" и не подозират къде се крие най-големият им кошмар. Клузо е натоварен със случая от шефа си Драйфус (Джон Клийс), като за по-бърз резултат на помощ идват и четирима международни детективи. Италианецът Винченцо (Анди Гарсия), японецът Кенджи (Юки Матцузаки), британецът Пепъридж (Алфред Молина) и индийският специалист Соня (Айшвария Рай) трябва да обединят усилията си с Клузо и да върнат скъпоценностите. В лентата ще видим още няколко холивудски и световни знаменитости от света на киното като Жан Рено ("Годзила" и „Леон“), Алфред Молина ("Фрида"), Анди Гарсия ("Бандата на Оушън"), Джон Клийс ("Джеймс Бонд") и Джереми Айрънс ("Небесно царство"). Специално участие в комедията записва Айшвария Рай, която е една от най-големите кинозвезди в Южна Азия.

Не пропускайте романтичната лента „Къде покриха Морган?“ от 13.00 ч. и криминално приключенската комедия „Розовата пантера 2“ от 15.00 ч. тази събота по NOVA