Гледайте фантастичния екшън-трилър тази събота вечер от 22.00 ч. в ефира на NOVA

Брадли Купър и Робърт Де Ниро са звездите в напрегнатия и пълен с провокации екшън-трилър „Високо напрежение” тази събота вечер от 22.00 ч. Тандемът се впуска в изненадващо изследване на тъмните страни на човешкото съзнание.

Номинираната за най-добър научнофантастичен филм творба е дело на режисьора Нийл Бъргър, който отново разказва за хората, изправени до ръба и готови да се отдадат на изкушението за лесен успех. След успеха на „Илюзионистът” Бъргър търси ново предизвикателство и то се появява в лицето на сценариста Лесли Диксън, която му предлага адаптирана версия на романа на Алън Флин „Тъмните полета”. Бъргър е впечатлен от Лесли, която е сред водещите драматурзи в Холивуд, известна с работата си по истории като „Предай нататък” и „Мисис Даутфайър”. Но това, което убеждава Нийл да се заеме с проекта, е историята - изпълнен с параноя екшън-трилър за неуспешен писател, чийто живот е преобразен от свръхсекретно „умно хапче”, което му позволява да използва 100% от мозъка си и да стане перфектната версия на себе си.

Еди Мора (Брадли Купър) се изправя пред няколко проблема наведнъж – остава без работа и без приятелка. Целият му свят се срутва, но всичко това се променя, когато стар приятел му дава хапче, което му позволява да използва пълния си потенциал. Благодарение на "умното хапче" Еди може да си спомни всичко, което някога е чел, чул или видял, да научи чужд език за един ден, да разбере сложни уравнения и да впечатли всеки срещнат. Но за целта, той трябва да продължава да взима неизпитаното лекарство. Неуспешният писател се изкачва до върховете на финансовия бизнес и привлича вниманието на магната Карл Ван Лун (Робърт Де Ниро), който иска да използва неговите способности. Освен че Еди започва да се обгражда със съмнителни хора, той скоро усеща с пълна сила и страничните ефекти на хапчето.

Не пропускайте развръзката на фантастичния екшън-трилър "Високо напрежение" тази събота вечер от 22.00 ч. в ефира на NOVA