"В червения отбор намерих повече приятели и по-интересни хора, с които да комуникирам", споделя поредния отпаднал участник от Кухнята на Ада
С мечтаната черна куртка, но отпаднал на косъм от големия финал
След поредица от недопустими грешки на станция стартери по време на вечерната резервация вчера Васил напусна завинаги Кухнята на Ада. В интервю за „На кафе“ той разкри какво го е мотивирало да се запише за участие в предаването, разказа как са преминали кастингите за играта, сподели кои са били най-големите трудности във формата и призна какво го е провокирало да влезе в конфронтация с Асен.
Васил и Къци напуснаха Hell's Kitchen на крачка от финала
Кой помага на Васил в подготовката му за Hell’s Kitchen?
„Гледам и „Игри на волята“, и Hell’s Kitchen, но прецених, че в кулинарното риалити имам доста по-големи шансове. Аз съм кулинар и е нормално да се запиша за този формат. Първият кастинг мина доста трудно за мен. Не очаквах да се развие по начина, по който се разви. Когато отидох там, се опитах да разкажа за себе си. Продукцията се интересуваше какъв съм. Започнах да разказвам, но разговорът не протече по начина, по който очаквах. Бях провокиран и се поддадох на тази провокация. Държах се малко по-арогантно от необходимото. Но предполагам, че и затова са ме избрали“, разказва Васил и споделя, че е започнал с подготовката си за предаването още преди да го поканят на втория кастинг. „Не бях сигурен дали ще ме извикат, но исках да съм подготвен на макс. Гледах рецепти по интернет и се опитвах да ги приготвям. Не ми се получаваха много добре, защото се опитвах да готвя доста сложни неща. Реших да се свържа с шеф Андре Токев с молба за помощ. Изключително съм му благодарен, защото откликна на тази моя молба. Каза ми: „Купи си една куртка и ела да работим заедно.“ Така с помощта на неговия екип изкарах един сериозен стаж. Благодарение на тази подготовка успях да стигна по напред в предаването“, разкрива Васил.
Не повече от 10 човека знаят, че той ще участва в кулинарното риалити. „Най-близките ми роднини и съдружниците ми знаеха, че ще влизам в Кухнята на Ада. Повечето ми приятели нямаха никаква представа какво точно се случва с мен. Някой ме питаха дали не съм започнал нов бизнес.“
„Навън хората не си дават реална представа колко е трудно да участваш в Hell’s Kitchen и това да завърша на почетното четвърто място е много голям успех“, категоричен е той.
За конфронтациите, мотивацията и бъдещите професионални начинания
„Когато влязох в предаването, бях подготвен за ситуациите, които ще се случват, знаех, че ще има конфронтации. Това няма как да не се случи в едно затворено общество. Живеем заедно 18 човека и всеки е различен. Неизбежно е. Първоначално бях много мотивиран и исках да съм първи във всичко. Да излизам първи във всяка битка. Исках да се изправям срещу най-силните в червения отбор. Имаше ситуации, в които подценявах жените, но те ме изправяха срещу най-силната, която ме побеждаваше. Но това са напълно нормални неща. В началото влязох в конфликтни ситуации с Асен. В моя случай това се случи, защото ме номинира без конкретна причина. От самото начало имахме уговорка да се номинираме, когато някой се издъни. Той обаче ме номинира без мотив, просто по симпатия. Затова ми падна пердето.“
Двойна елиминация тази вечер в Hell’s Kitchen
„Когато ни разпределиха на млади и стари, се огледах и си казах: „Леле, нямаме никакви шансове!“ Но реално в червения отбор намерих повече приятели и по-интересни хора, с които да комуникирам впоследствие. Емоционално най-силният момент в предаването за мен беше излизането ми от играта. И впоследствие срещата ми с брат ми.“
Васил споделя, че най-трудното за него е била раздялата с децата му – момиченца на 12 и на 8 години.
„Борбен съм и когато правя нещо, винаги искам да стигна до края. Но накрая наистина имаше момент, в който се предадох. Защото тази социална дистанция и изолация от моите близки роднини и приятели много ми повлия. Другият момент е, че виждах срещу какви хора съм изправен. А те наистина са много добри готвачи!“, категоричен е Васил.
„Менюто в ресторанта ми тази година ще бъде изцяло повлияно от Hell’s Kitchen. Подготвил съм интересни презентации с вкусна и качествена храна.“
Какво стои зад големите мечти за собствен ресторант и защо не от всеки човек, става ресторантьор, гледайте във видеото.
Гледайте новия епизод на „Hell's Kitchen България в понеделник от 20:00 ч. по NOVA и големия финал във вторник, 16-и май!
Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официалния Instagram.
Редактор: Боряна Димитрова