Мистерия, драматични обрати и борба за справедливост обещават актьорите за финалния епизод на поредицата

Героинята на Гергана Данданова няма друг избор, освен да се бори, след като съдбата и корупцията са я притиснали в ъгъла. Героят на Асен Блатечки няма друг избор, освен да се опита да й помогне. Каква ще е развръзката, зрителите на NOVA ще разберат тази вечер във финалния епизод, който ще се излъчи от 21.00 ч. Двамата актьори, които влизат в ролите на Ина и Димитър, в студиото на „Здравей, България“ открехват завесата какво да очакваме от техните герои във финала на първи сезон.

ГАЛЕРИЯ: Зад кулисите на криминалната драма "Клетката"

„Ина е в трудна ситуация и ни очаква емоционален и опасен финал“, споделя Гергана Данданова. „Героят ми ще направи всичко възможно да й помогне да се измъкне от тази ситуация“, допълва Асен Блатечки.

Какво отличава „Клетката“ от останалите криминални сериали в ефира?

„Доста по-различен е от другите криминални сериали. Това не е екшън сериал, а е по-скоро психологическа криминална драма. Аз играя психолог, но героинята на Гергана преживява много различни неща“, разказва актьорът.

„Никога не ми се беше случвало да изиграя „всичко“ в един образ. Не мога да кажа, че е трудно за игра, а по-скоро предизвикателно за мен като актриса. Радвам се, че имах възможност да изиграя ролята на Ина. Тя е силна и борбена жена, която с цената на всичко е готова да спаси детето си. Най-голямото предизвикателство в целия снимачен период бяха бойните и екшън сцени. Доста по-различни са от сниманите от мен до този момент“, разкрива актрисата.

Смразяващ обрат във финала на „Клетката“

„Един от най-добрите ми приятели е световно известният в България криминален психолог Тодор Тодоров. Без да знае ми помогна за ролята, тъй като аз го наблюдавам внимателно. Героят ми не пуши като него непрекъснато, но съм крал от типажа. На финала се получи обратното на това, което е при Гергана. Тя изигра всичко, а аз нищо. Много съм обран, нямам батални сцени, преследвания, побоища… Но е любопитен персонаж. Снимал съм в затвора, но обикновено играя затворник, но самото място те кара да се замислиш за много неща“, признава как се е подготвял за ролята си в „Клетката“ Блатечки.

„Няма да забравя първият път когато влязох в затвора да снимаме. Когато видях килиите, сърцето ми слезе в петите. Изпитах особено, ужасяващо и потискащо чувство“, разказва актрисата.

Не пропускайте развръзката в първия сезон на криминалната драма „Клетката“ тази вечер от 21:00 ч. по NOVA.

Повече новини за най-новия български сериал следете на Facebook страницата и официалния Instagram профил.