Гледайте криминалната драма “Чудноватият дом“ от 12.30 ч. и спортния екшън “Синьо увлечение 2” от 14.45 ч. тази събота по NOVA

В съботния следобед по NOVA от 12.30 ч. ще се потопим в една от най-заплетените истории на майсторката на криминални романи Агата Кристи. Частният детектив Чарлз Хейуорд ще разследва подозрителните обстоятелства около смъртта на богат патриарх във филма „Чудноватият дом“. Хейуорд е привлечен от бившата си любовница, за да залови убиеца на дядо й, преди Скотланд Ярд да разобличи мрачните тайни на семейството.

В просторното имение, в отровната атмосфера на язвителност, презрение и завист в този наистина чудноват дом, Хейуорд се сблъсква с три поколения на династията, сред които има актриса (Джилиън Андерсън), вдовицата на възрастния мъж (Кристина Хедрикс), която е с 50 години по-млада от него, и матриарха на фамилията Лейди Едит де Хавиланд (Глен Клоуз). Действието се развива в края на Втората световна война, а мистериозната атмосфера в английското имение е дело на режисьора Жил Паке-Бренер.

По-късно от 14.45 ч. кино маратонът продължава с едно лудо лято и младите, красиви герои - сърфисти, които се осмеляват да преследват мечтите си. Главната роля във филма "Синьо увлечение 2" режисьорът Майк Елипът поверява на Саша Джаксън, която зрителите ще видят като шампионка по сърф. Тя напуска Бевърли Хилс, за да се впусне в приключението на живота си, като по пътя среща забележителни нови приятели.

Нейната покойна майка е израснала в Южна Африка и има подробен дневник от детството си. Вдъхновена от думите на майка си, тя отхвърля плановете на баща си за колеж и се отправя към плажовете и вълните край Южна Африка, за да се разходи по плажовете, за които е чела от дете. Мечтата на майка й била да сърфира по вълните на "Джефриз Бей" и с малко помощ от приятелите си авантюристи, Дана се подготвя да попълни липсващата глава от книгата, която я води в пътешествието й.

Не пропускайте криминалната драма “Чудноватият дом“ от 12.30 ч. и спортния екшън “Синьо увлечение 2” от 14.45 ч. тази събота по NOVA