На 16-и юли телевизията ще предложи програма, посветена на годишнината си

NOVA – медията, която се превърна в едно от забележителните явления на българския пазар, на 16-и юли отбелязва 30 години от създаването си. От малка регионална телевизия, създадена през 1994 г., компанията днес е лидер на медийния пазар, а последните телевизионни сезони показват рекордна гледаемост. В деня на годишнината NOVA ще предложи на зрителите незабравими моменти от историята си.  

Старт на деня ще даде форматът „Здравей, България“, който през годините се утвърди със своя неподражаем стил за сутрешни предавания. Водещите Мира Иванова и Виктор Николаев ще обърнат поглед към интересни истории и любопитни събеседници, свързани с телевизията.

Следва специалното празнично издание на „На кафе“, което ще потопи зрителите в атмосферата на 90-те години със спомен за значимите събития от края на миналия век. Водещата Гала, която ще се върне от лятната си отпуска за този повод, ще покаже важни моменти от историята на NOVA – култовите сериали, формати, лица и музикални хитове, белязали близкото минало.  

„Интервюто в Новините на NOVA” също ще бъде посветено на 30-годишнината на медията, а няколко дни по-късно „Темата на NOVA“ (на 20 юли) ще се завърне към първия дом на телевизията, където някои от дългогодишните лица на NOVA ще споделят неразказани истории от първите години на телевизията.

Вечерната програма ще покаже на зрителите най-доброто от две от знаковите предавания на NOVA – шоуто, предизвикало фурор със своите 5 сезона и родило едни от големите съвременни музикални звезди – X Factor (в 21:00 ч.) и първия по рода си риалити формат, превърнал се във феномен преди 20 години – Big Brother и VIP Brother (в 22:00 ч.).

На 16-и юли започва и излъчването на подкаста „30 години NOVA“. В него лица на медията ще разкрият вълнуващи истории от кухнята, като летящ старт в първия епизод ще дадат две от емблематичните лица на Новините на NOVA. Публиката за първи път ще види Николай Дойнов и Христо Калоферов на едно място без екранните им половинки в любопитна битка на знания. Подкастът ще бъде излъчван на живо всеки вторник и четвъртък в канала на Публицистиката на NOVA в YouTube от 18:00 ч. Епизодите ще бъдат налични и във Vbox7 и NOVA PLAY. Най-интересните откъси ще могат да бъдат открити в каналите на Новините на Нова във всички социални мрежи - Instagram, TikTok и Facebook.

Екипът на медията благодари за доверието на зрителите, в чиито домове влиза вече три десетилетия.