Припомнете си епизода на "Черешката на тортата" в понеделник от 20.00 ч. по NOVA

Домакин на „Черешката на тортата“ днес ще е артистичната фолклорна изпълнителка Симона Петрова-MONA, която успява да съчетава много и различни дейности в ежедневието си - народна певица, но изпълняваща фолклорни и поп песни, дизайнер и дори маркетинг агент. Тя посреща компанията в семейната си къща в село Багренци, Кюстендилско, където живеят баба и дядо й, и което за нея е място, криещо едни от най-съкровените й детски спомени. Въпреки че MONA е веган, тя включва месни продукти в менюто си.

Чаровната млада изпълнителка подготвя меню с любими свои храни и такива на семейството й. Вечерята й ще започне със салата „Финес“, последвана от плато с домашно приготвени разядки. Домакинята ще сервира два вида предястия – пълнени гъби и тиквички с млечен пастет. За основно MONA ще приготви отново два вида различни блюда – риба тон и телешки бузи, поднесени върху гнезда от оризов чипс и паста. Вечерята ще приключи с интересен десерт – ливанска суха баклава с шоколад, фъстъчено масло и локум, а второто изкушение за гостите ще е кисело мляко с домашно сладко.

С какъв нестандартен welcome drink ще посрещне компанията домакинята? Музиката ли ще е основната тема на вечерта и какво вълнува и провокира младата певица да създава поп песни с фолклорни мотиви? От къде е почерпила вдъхновение за менюто си MONA и каква изненада ще поднесе на гостите си? Колко точки ще получи Симона Петрова - MONA в края на вечерта и ще плени ли сърцата на гостите си, гледайте тази вечер в „Черешката на тортата“.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.

Редактор: Боряна Димитрова