Най-екстремното риалити започва на 14 септември по NOVA

Повдигаме завесата на предстоящия сезон на „Игри на волята“. Защо снимачният екип не носи ярки дрехи и какви са ограниченията за водещите Димо и Ралица, докато са на Арената? Това са само част от въпросите, чиито отговори потърси репортерът Иван Кънчев, заедно с оператора Росен Илиев по време на снимките на риалитито.

„Игри на волята” стартира на 14 септември в ефира на NOVA

Екшън камери, дронове, кранове, десетки оператори и още много техника е необходима, за да може режисьорът на предаването „Игри на волята“ да следи всяка стъпка на Арената.



„Това е най-тежкият проект, който съм правил някога, поради факта, че има адски много неща, които се случват едновременно. Много хора, много племена и много неща, които трябва да се следят, супер интересно е, но е доста сложно и не е фасулска работа“, разказва Вито Бонев, режисьор на „Игри на волята“.

Сърцето на всяка битка тупти в така наречения ПТС. За да стигне дотам всяка дума и всеки кадър, са разпънати километри кабели. Но като всеки жив организъм и „Игри на волята“ не може само с техника.

„Аз съм техните очи, крака, ръце, каквото се сетите. Правя всичко. Аз давам зор на участниците, на екипа, нещата да стават максимално бързо“, разкрива Васил Пешев, стейдж мениджър в „Игри на волята“.

Докато племената мерят сили на Арената, около нея се спазват железни правила. „Трябва да пазим много тишина, защото се намираме буквално на два метра от Арената, а те са на финалния пъзел“, споделя водещата на най-екстремното риалити Ралица Паскалева.

През това време работата не спира. И докато участниците играят на терена, десетки оператори и техници водят неравна битка с играта. Без ярки дрехи, за да не разсейват претендентите за стоте хиляди лева и… разбира се без храна. Това само част от ограниченията за екипа.

„Трябва да се съобразяваме, че тези хора ни виждат. Те са на Арената, но нашите палатки са много близо до тях. Не можем да си позволяваме да пием, да ядем разни напитки, защото те гладуват и меко казано страдат. Трябва да бъдем съпричастни към тях“, пояснява Ралица.

Новият сезон на „Игри на волята“ предизвиква възможностите не само на екипа на продукцията, но и на участниците. „Ветровете са доста сериозни, в морето има доста, доста силно вълнение, което им обърква плановете доста често“, разказва Вито Бонев, режисьор на „Игри на волята“.

А кой от участниците ще може да се приспособи към суровите условия на Севера и ще спечели екстремното риалити, предстои да разберем.

Всичко за “Игри на волята” 6 може да откриете в сайта, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на предаването. Официалният подкаст на екстремното риалити “След Игрите” можете да гледате в Nova Play, Vbox7 и YouTube.