Владов определи отпадналия снощи Едуард като вълк единак, който много го кефи
Във видеовръзка за „На кафе“ един от най-запомнящите се участници във формата разказа повече живота си в Норвегия и разкри защо работата в синия отбор не върви както трябва. Кои са неговите фаворити в предаването и имат ли шанс за победа, гледайте във видеото.
Шампионът Чоткин и звездите от Hell’s Kitcnen 6 се завръщат в Кухнята на Ада
Владов отправи специален поздрав за зрителите на NOVA от Норвегия. „Намирам се в държава с много добре изградена социална политика, за разлика от България. Тук няма как да си позволиш да викаш на някого по време на работа. На последната ми месторабота работя с хора от 40 различни националности – от Шри Ланка до Саудитска Арабия и трябва да се приспособиш към всеки. Системата е устроена като в училище. Някой решава, че днес няма да идва на работа и носи извинителна бележка. По закон това е позволено в рамките на 12 дни годишно. Затова във всеки един момент трябва да си в добри отношения с всеки един. Това е валидно за всеки един човек поотделно. Всяко дете също има право на тези 12 дни. Ако човек има две деца, това означава, че той би могъл 36 дни в годината да не работи. Нивото е различно, а основният проблем в ресторантите и заведенията в Норвегия, са алергиите. Тук всички са алергични към нещо. 60-70% от хората имат някаква алергия. И този списък през годините се увеличава. При мероприятие от 200 човека, например ние имаме 120, за които менюто трябва да се преправи – дали без мляко, дали без глутен или нещо друго. В това отношение са много капризни и е трудно. В хотела, в който работех, имаше 500 стаи. Когато 1000 човека влизат да хапват сутрин, обед и вечер в тази ситуация, ако не си спокоен, трябва да си теглиш въжето. Според мен скандинавските държави са едни от най-сложните относно работата. Миналата година имах удоволствието да отида в Ница, на командировка на Френската Ривиера. Видял съм как се работи във Франция и Норвегия и мога да направя сравнение. Бил съм и в други държави, а днес ми предстои командировка в северната част на Норвегия.“
Едуард: Моят фаворит в Hell’s Kitchen е Ивайло
Какво е да готвиш за футболната звезда Тиери Анри?
„В хотела, който бях поел, бяха взели футболни отбори по време на олимпийските игри. Мачовете се играеха в Ница. Когато отидох в хотела, ми дадоха една папка с всички отбори, които ще дойдат. Всички тези отбори и идват с личните си готвачи. Всеки футболист има своя диета. Самият аз стопанисвах три кухни в този хотел – на плажа, в ресторанта, на покрива… Треньорът на френския национален футболен отбор Тиери Анри също беше дошъл с момчетата си. По едно време дойде при мен и каза, че един от футболистите му има рожден ден. Пита ме дали мога да направя торта. И трябваше да я направя, нищо че е 23.00 ч. вечерта“, разказва Владов.
Трябваше ли Едуард да спечели Hell’s Kitchen? (ВИДЕО)
Повече за приключението Hell's Kitchen
„Бях се записал за кастинга още за първия сезон на Hell’s Kitchen, както споделих с шеф Светла и Дани Спартак. Имаха късмет, че тогава не влязох, защото точно тогава работех за ресторант със звезда „Мишлен“. Бях доста ерудиран за състезанието. Сега, на този етап, малко ми е дошло до гуша да общувам с идиоти, които трябва да научиш да правят нещо. А това не е лесна работа. Особено на сериозни капацитети и обороти. Понякога пускаме поръчки за над 20 хиляди лева на ден. Трябва да се знае точно складовата база, какво трябва да се поръча. Вечер работя до късно и не се знае кога ще затворя.“
Владов определя Едуард като „селска пръчка, която много го кефи“. „Той е като мен – вълк единак. Но в него има уважение. При повечето участници елементарното уважение като човек един към друг липсва. Затова нещата не се получаваха. В нашия отбор се бяха събрали хора като магнити с противоположни полюси, които постоянно се отблъскват. Ако ни бяха оставили да работим по един в кухнята, щяхме да се справим по-добре, вместо когато сме по петима заедно зад печките. Всеки има различни идеи, различни мнения. Всеки се налага и иска да е неговото и нещата са трагични.“
Всичко за Hell’s Kitchen може да откриете в сайта и официалните профили на предаването във Facebook, Instagram и TikTok. Гледайте подкаста “Кухнята след Ада” в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.
Редактор: Боряна ДимитроваПоследвайте ни