Димитров: Сидеров говори безобразни лъжи...

"Напоследък личният евангелист на Иван Костов – Мартинчо Димитров, се упражнява на мой гръб. Съветвам го да си подготвя мисълта по-добре, защото хората не го разбират".

Така лидерът на "Атака" упражни правото си на отговор в "Здравей, България" във връзка с изказване на Мартин Димитров вчера в предаването, че "Атака" са предвидим партньор на ГЕРБ, тъй като "каквото и да направи ГЕРБ, те са винаги "за".

"Атака" не е мълчалив партньор и сме го доказвали много пъти. Мартично просто се опитва да измести собствената си гузна съвест, защити се Сидеров.

"Предвидимост означава коректност, а при сините тя липсва. Вместо демократи, по-добре е да се нарекат рекетьори, които извиват ръце, тъй като при формирането на кабинета претендираха за три министерски поста", продължи Волен Сидеров.

За самия Мартин Димитров той заяви, че има достатъчно данни, че трябва да бъде вкаран в Комисията за разследване на корупцията и конфликт на интереси, тъй като "Мартинчо получавал финансиране от своя партиен колега Росен Йорданов", който е бивш шеф на ЧЕЗ и мажоритарен кандидат на СДС.

"Мартин Димитров като шеф на икономическата комисия в парламента е скрил одитен доклад на ДКЕВР, в който се уличава ЧЕЗ в огромно източване на пари. Димитров е забранил достъп до документа дори на депутати в самата комисия", обвини лидерът на "Атака" синия лидер.

На тези обвинения самият Димитров поиска да се включи на живо в разговора със Сидеров.

"Волен Сидеров говори безобразни лъжи. Въпросният доклад бе изискан от комисията по мое настояване. Веднага уведомих всички депутати, че могат да го прочетат. Явно Волен Сидеров е толкова изпаднал, че хвърля такива обвинения към почтени хора", разгневи се Димитров.

Той заяви, че за всичко това има документи и настоя още утре да бъде поканен в студиото, за да ги покаже. Димитров отрече ЧЕЗ да е финансирала партията му, като призова Сидеров да даде доказателства или да се извини публично на СДС и на него лично.

Сидеров и Димитров направиха уговорката утре да участват в предаването и всеки да носи доказателства за твърденията си.