Този път около името на сегашния му изпълнителен директор Светослав Симеонов. Според СДС той е изтъргувал ръководния пост срещу мълчание за натиск, който му е упражнявал земеделският министър Мирослав Найденов...

Пореден скандал с фонд "Земеделие", този път около името на сегашния му изпълнителен директор Светослав Симеонов. Според СДС той е изтъргувал ръководния пост срещу мълчание за натиск, който му е упражнявал земеделският министър Мирослав Найденов.


От СДС показаха документ за това. След проверка от фонда обясниха, че писмото, с което разполагат сините, е фалшиво. От СДС показаха писмо, писано от Светослав Симеонов, още докато е бил зам.-изпълнителен директор на фонд "Земеделие". В него той се оплаква на прекия си ръководител Калина Илиева от натиск, който министърът на земеделието Мирослав Найденов е упражнявал.


СДС показаха и подписа на Светослав Симеонов под документа. 


Светослав Симеонов, който вече е изпълнителен директор на фонда, потвърди, че подписът под документа е негов. Но допълни, че писмото е писано в доста сложен период, в който ръководител на фонд "Земеделие" е била Калина Илиева.


След проверка в деловодството на фонда, излезе че само входящият номер на документа е истински. 
Министърът на земеделието Мирослав Найденов не коментира случаят, тъй като е на посещение в Йордания.