Позицията, че извънземни има, защитаваха психологът Еленко Ангелов от предаването \"На кафе\" и Отец Гелеменов. Срещуположната позиция, че извънземни няма, отстояваха журналистките Соня Колтуклиева и Маргарита Михнева.

В \"Шоуто на Иван & Андрей\" се проведе сблъсък за това: \"Има ли извънземни?\". Темата бе провокирана от Деня на космонавтиката, както и от конкретната новина, че ФБР е признало за открити летящи чинии.


Позицията, че извънземни има, защитаваха психологът Еленко Ангелов от предаването \"На кафе\" и Отец Гелеменов. Срещуположната позиция, че извънземни няма, отстояваха журналистките Соня Колтуклиева и Маргарита Михнева.


По стара славянска традиция Соня Колтуклиева отново бе донесла подаръци на двамата водещи. За Иван журналистката бе подготвила светена вода от река Йордан в Йордания, за да си изплакват устата от големите простотии, които понякога говорят. А на Андрей връчи една чаша-сувенир с ликовете на принц Уилям и Кейт Мидълтън, изработени специално за кралската сватба на 29 април. \"Хайде, догодина и ти да се появиш на такава чаша с истинска принцеса!\" – пожела Колтуклиева на наскоро развелия се шоумен.


Соня Колтуклиева смята, че в България има много извънземни и  това са политиците.


Еленко Ангелов вярва, че извънземните винаги са били на планетата Земя. Той показа снимки с древноегипетски обекти, които досущ приличат на съвременни, реално съществуващи предмети като хеликоптер, танк, самолет, дирижабъл, совалка, астронавт и др.


Маргарита Михнева се е научила от своята професия да вярва и да изследва земното, а не извънземното. \"Все още твърди, сигурни научни доказателства за това, че извънземни съществуват нямаме!\" – категорична бе Михнева. Неудобната журналистка е на мнение, че хората вярват в извънземните, защото не са доволни от настоящия си живот и това е едно спасение за тях. \"Хората вярват в измислицата, защото земният живот не е много щастлив! В извънземното имаме мечта и то се явява коректив на земното!\" – добави тя.


\"Аз много се страхувам от срещата си с извънземните, за да не се изложим!\" – сподели опасенията си Михнева. Според нея ние хората трябва да се стремим към божественото. Журналистката не може да си представи какво ще си говори с инопланетяните, тъй като те са на светлинни години от нас и вероятно ни познават твърде добре. Михнева смята, че първо трябва да изживеем земния си живот, за да преминем към извънземния.


Според отец Гелеменов инопланетяните и религиозното начало не се противопоставят. \"Вселената е необятна, безкрайна и същите условия за живеене, не може да няма и на други места! Аз съм убеден, че извънземни същества има!\" – сигурен е божият човек. Единствено не е сигурен дали ще ни посетят с добро или пък са много агресивни и ще дойдат да ни превземат и поробят. Отецът разказа, че извънземни са идвали преди на Земята, но са искали да разговарят лично с президента Желев. Гелеменов сподели и вижданията си, че Исус Христос също е бил извънземен пришълец, който е дошъл да донесе доброто на Земята.