Изберете най-подходящите осветителни тела за вашия дом с \"На кафе\"...

Днес \"На кафе\" показа част от модните тенденции при осветителните тела и даде полезни съвети за това как да изберем най-подходящите за нашия дом.

 

При избора на осветително тяло на първо място трябва да се съобразим с площта на помещението, да има достатъчно осветление и да се акцентира върху различни точки от стаята.

 

Трябва да се комбинират така, че да пасват на интериора на жилището и да има симфония от цветове и светлина.

 

В момента тенденцията е осветлението да носи повече декоративна функция. Колкото повече са вариантите в едно помещение светлината да бъде приглушена или акцентирана, толкова интериорът изглежда по различен начин и придава уют и комфорт.

 

Тенденциите все повече вървят към енергоспестяване и екология. В тази връзка един от вариантите е комбинация на осветителни лампи с вентилатор. Те могат да бъдат поставени навсякъде – в хола, спалнята, кухнята, а моделите са най-разнообразни.

 

Малко известно е, че освен през летния сезон, могат да се използват за намаляване на сметките за отопление през зимата, като се обръща въртенето на перките и така топли въздуха, който се качва нагоре. Така се изравнява температурата и радиаторите могат да се намалят.

 

Фибростъклото е нов материал, който навлиза все повече в осветлението. Използва се с енергоспестяващи крушки, антистатично е, което позволява да се чисти много лесно. Много актуални са и осветителните тела от текстил.

 

За своя апартамент обаче Гала избра осветителните тела с кристали във формата на букет от рози.

 

Вижте ги във видеото.