Нона Йотова, Вихра Христова, Надежда Славчева, Таня Боева и Мира Добрева разказаха най-хубавите си спомени от своите сватбени тържества...

Часове преди дългоочакваната кралска сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън гости на Гала са пет популярни български жени – водещата Мира Добрева, певицата и актриса Нона Йотова, поп-фолк певицата Таня Боева, водещата Вихра Христова и съпругата на поп-фолк певеца Константин Надежда Славчева. Те разказаха спомените от собствените си сватби.

 

И петте дами имат много различни венчавки.

 

Горската сватба на Нона Йотова:

Може би най-нестандартна е тази на Нона Йотова. Вместо ритуална зала, тя и съпругът й Богомил Бонев избират горско ловно стопанство. Сватбеният марш е изпълнен от стар касетофон, сватбената трапеза пък била на поляната пред тайнствена горска хижа, а първата брачна нощ – прекъсната от лопатар. Роклята й не е традиционната бяла, а пъстра в унисон с природата и мястото.

 

Дивата и купонджийска сватба на Вихра:

ТВ водещата Вихра Христова избира две сватбени рокли – една за официална церемония и втората – за купона на брега на морето, в тон с тази на дъщеря й Ава, която е шаферка.

\"Колкото и странно да звучи, ние с Иван сме доста асоциални. Не обичаме да ходим на шумни места и затова избрахме Крапец, където няма много хора. Мястото е диво и има предимно животни и местни хора. Там заведохме всички приятели, за да направим един купон. Аз винаги съм казвала, че за мен сватбата не е важна. Мечтаех си за купона\", разказа Вихра.

Идеята за сватбата е била на Иван и дори той се е занимава с почти цялата организация.

 

Надя и една наистина модерна сватба:

Надя и певецът Константин се женят, когато тя е бременна в седмия месец. Въпреки желанието и на двамата не успяват да съчетаят гражданския брак с венчавката в църква. Ето защо организират още едно тържество, за да се врекат пред Бог. Изпълнили са всички традиции, съпътстващи сватбата.

 

Традиционната българска сватба на Таня Боева:

Сватбата й следва всички традиции като посрещане с питка, мед и сол, бяла пътека, танц с кокошка и разрязване на сватбена торта, но за малко брачната церемония да се провали, тъй като в еуфорията Таня забравяли паспорта си. На сватбата й е имало над 300 суши.

\"Тя се превърна в един своеобразен концерт, тъй като имаше много колеги, които не можаха да се стърпят и пяха\", разказа Таня.

 

Мира Добрева и сватбата, която върви наопаки:

Непосредствено преди сватбения си ден Мира Добрева е приета в болница и затова последните приготовления по сватбата доверява на наети предварително хора. Кумата й забравила свещите, чашите и виното за църквата, а за да спаси положението, свещеникът използвал подръчни материали - църковни свещи, увити в салфетки, и старо вино. Мира Добрева не е запазила своите две сватбени рокли, въпреки това още си спомня детайли от тях като народните шевици на тази за официалната церемония и перата на роклята за ресторанта.