На приема за сватбата ще бъдат поканени 600 гости. Храната за тях ще бъде подготвена от 21 готвачи. Хапките ще бъдат между 10 и 12 вида. Пет от тях ще са солени, а останалите – сладки...

 

Подготовката за сватбата на Кейт Мидълтън и принц Уилям започна отдавна. Кралският готвач Марк Фланаган отказва да сподели тайните на кралската кухня, но отвори вратите й за камерите.

 

Той беше категоричен в едно – гостите на сватбата ще ядат храна, направена от най-пресните и най-добрите продукти във Великобритания.

 

Персоналът на Бъкингамския дворец е свикнал да приготвя храната за големи събития с много гости. Но днешният ден е най-напрегнатият за всички служители.

 

На приема за сватбата ще бъдат поканени 600 гости. Храната за тях ще бъде подготвена от 21 готвачи. Те ще направят 10 000 сандвича-хапки. Бюфет няма да има, защото това ще изисква поканените да носят чинии в ръцете си. Хапките ще бъдат между 10 и 12 вида. Пет от тях ще са солени, а останалите – сладки.

 

Видът на всички е бил одобрен предварително от принц Уилям и Кейт. Сандвичите ще бъдат сервирани на подноси от 60 служители на двореца.

 

\"Всеки такъв прием, с толкова много хора, изисква всичко да бъде изпипано до най-малката подробност. Има много предварителна подготовка, но и неща, които трябва да направим в последната минута, когато видим, че гостите вече влизат в стаята\", разказа главният кралски готвач Марк Фланаган.