Традицията обаче ще бъде разчупена още в първия брачен ден на младото семейство. Ще бъде сервиран и още един сладкиш – бисквитено-шоколадова торта, която принц Уилям от малък обожава...

Фиона Кеърнс стана известна по цял свят, след като принц Уилям и Кейт Мидълтън я избраха да приготви сватбената им торта. За британците обаче Фиона е добре позната.

 

Тя е жената, която създава най-изящните сладкарски изкушения във Великобритания, а фирмата й работи с най-престижните вериги магазини. Който й се довери може да бъде уверен, че поръчаният сладкиш ще бъде не само вкусен, но и прекрасно декориран.

 

В официалното прессъобщение на Бъкингамския дворец се казва, че тортата ще бъде традиционна, многоетажна и с плодове, което също е част от британската традиция.

 

Междувременно в интернет изтече информация, че Кейт е разговаряла лично с Фиона Кеърнс, за да обсъди с нея своето виждане за най-важния сватбен сладкиш.

 

Той ще бъде със сметанова глазура и изкусни орнаменти – 16 флорални елементи, сред които роза, лилия, дъбово листо, детелина – всеки от които символизиращ отделните части на империята, или плодородие, чистота, смиреност и сила.

 

Традицията обаче ще бъде разчупена още в първия брачен ден на младото семейство. Ще бъде сервиран и още един сладкиш – бисквитено-шоколадова торта, която принц Уилям от малък обожава. Тя ще бъде изработена от готвачите на Бъкингамския дворец.

 

И от двамата готвачи се очакват истински чудеса, но за съжаление малцина ще бъдат онези, които ще опитат вълшебните сладкиши, които символично трябва да гарантират любов, здраве и дълъг щастлив брак за двамата младоженци.