Днес в рубриката си в \"На кафе\" д-р Папазова продължи темата за най-често срещаните алергии, като обърна внимание на тези към лекарствата и слънцето...

Днес в рубриката си в \"На кафе\" д-р Папазова продължи темата за най-често срещаните алергии, като обърна внимание на тези към лекарствата и слънцето.

 

Медикаментозната алергия може да имитира скарлатина, морбили. При децата диагностиката е много трудна. Жени на средна възраст страдат най-често от този вид алергии.

 

Пеницилиновите и аминогликозидните антибиотици, както и цефалоспорините водят най-често до алергии. Към местните анестетици също се предизвиква алергична реакция. Дори билки, както и някои етерични масла могат да действат неблагоприятно.

 

Алергиите са урок за доза, мярка, за внимателно отношение към природата и нас самите. Алергията обаче е едно вътрешно неспокойствие и всичко, свързано с нея, е заложено дълбоко на подсъзнателно ниво, отново обясни д-р Папазова.

 

Слънчевата алергия става все по-често срещана. Цитрусовите етерични масла могат най-често да отключат този вид алергии. Те могат да се появят рязко, може да има мехури. Възможно е също така да се получат и трайни пигментации на кожата.

 

Научете повече за слънчевите алергии от д-р Папазова във видеото.