Една от водещите компании в сферата на защитата на персонална информация в глобалната мрежа обяви, че е налице пробив в сигурността на \"Фейсбук\". Това позволявало на хора, които не са със статут на ваши приятели, да разглеждат свободно профила ви.

Все повече хора си създават профили в социалната мрежа \"Фейсбук\" в интернет, но доколко са защитени личните им данни, които публикуват в нея? Една от водещите компании в сферата на защитата на персонална информация в глобалната мрежа обяви, че е налице пробив в сигурността на \"Фейсбук\". Това позволявало на хора, които не са със статут на ваши приятели, да разглеждат свободно профила ви.

Поради пробива в сигурността на сайта на \"Фейсбук\", рекламодателите в интернет, а и всеки запознат с компютърните технологии, може да получи неоторизиран достъп до лична информация на потребителите в социалната мрежа. Така може да разглежда
профилите, снимките, чатовете и други данни във \"Фейсбук\".

Това е станало възможно при инсталирането на някои от приложенията в сайта на социалната мрежа. Компютърни специалисти съветват потребителите, които са притесняват от неоторизиран достъп до личните им данни, да сменят паролите си за достъп до \"Фейсбук\". Така щяла да бъде гарантирана сигурността на профилите им.