.... са филмите, които си заслужава да гледате тази седмица...

Кинокритикът Деян Статулов и тази седмица не пропусна да представи в \"Здравей, България\" своите предложения за филмите, които си заслужава да гледате.

 

Първият от тях е дългоочакваната премиера на \"Карибски пирати: В непознати води\", която е четвъртата част от поредицата.

 

\"Филмът има прекрасен диалог. Чудесно е и партньорството между Джони Деп и Пенелопе Круз. Орландо Блум и Кийра Найтли не ми липсват в тази част от филма\", сподели мнението си Статулов.

 

Той издаде, че в лентата участват две емблематични личности – единият е актьор, а другият не. Той обаче не пожела да издаде кои са те, за да запази интереса у зрителите. По думите му всички, които харесват филма, ще останат доволни и от тази част.

 

Деян Статулов продължи с премиерата на френския филма \"Мисионерът\". Става въпрос за типична френска комедия на недоразуменията. Главният герой бяга от затвора и по идея на брата му се преоблича като свещеник, след което се крие в най-набожната енория в областта. Следват куп недоразумения.

 

\"Схемата не е особено оригинална, но на любителите на европейското кино филмът ще се хареса, тъй като има лек и приятен хумор\", на мнение е кинокритикът.

 

Статулов представи и още два филма, които са излезли на DVD. Единият е анимацията \"Измислиците на Матю\" за порасналите деца. Това е историята на малкото камионче Матю, който е най-добрият приятел на Светкавицата от филма \"Коли\". Става въпрос за  поредица от малки филмчета, в които дори възрастните ще бъдат доволни.

 

Другият филм е \"Рейнман\", който разказва за отношенията между двама братя. В главните роли са Дъстин Хофман и Том Круз. Хофман прави една от най-добрите си роли в киното и дори получава \"Оскар\" за нея.