По данни на Световната здравна организация човек трябва да пие по около 2 литра вода дневно. Статистиката показва, че болшинството от нас не го правят. Решението идва от бялата техника в Южна Америка. Предлаганият от бразилска компания хладилник напомня на своите собственици да поемат препоръчителното количество вода.

Откритие на бразилска компания позволи на домашните уреди да комуникират със собственика си. Засега хладилникът ще ни напомня колко вода да пием през деня.

По данни на Световната здравна организация  човек трябва да пие по около 2 литра вода дневно. Статистиката показва, че болшинството от нас не го правят. Решението идва от бялата техника в Южна Америка. Предлаганият от бразилска бутилираща компания хладилник напомня на своите собственици да поемат препоръчителното количество вода.

Алгоритъмът е елементарен. Всеки път, когато отворите хладилника, електронен модул изпраща съобщение в социалните мрежи на всички ваши приятели за това, колко е важно да пиете вода. Ако пък дълго време вратата на уреда остане затворена, ново електронно съобщение ни подсеща собственика, че е време за освежаваща чаша вода.