Мария Димитрова е професионален танцьор, преподавател и хореограф по бейли денс или така наречените ориенталски танци...

Мария Димитрова е професионален танцьор, преподавател и хореограф по бейли денс или така наречените ориенталски танци.

 

В \"Отчаяни съпруги\" тя разказа повече за магията на този вид танци.

 

От много години Мария работи в Италия, където преди 7 години създава школа за изучаване и разпространение на ориенталските танци във всички негови форми.

 

\"На Запад много хора смятат, че това е танц само на арабските държави. Той обаче е част от наследството на човечеството. Корените му са много далече в миналото, в праисторията, когато жените са си дали сметка за силата на женствеността, на танци и на начина да съблазниш със стъпка силния пол\", разказа танцьорката.

 

По-нататък бейли денс преминава в култов танц, където жреците на майката земя са го практикували. Така на практика той е \"майката\" на всички танци.

 

В Европа ориенталският танц е достигнал до много големи върхове. В Америка има много нови стилове, а танцът е се обогатява все повече с нови техники.

 

\"Бейли денс за мен е извор на живот, сила, младост и енергия. Той ми дава не само вътрешно богатство, а и много позитивна енергия\", сподели Мария Димитрова.