Най-опасни по време на буря са електропроводите, металните конструкции, оградите и парапетите. В групата на опасните предмети попада и чадърът...

От \"Гражданска защита\" дадоха някои полезни съвети за това какво да правим, когато ни настигне гръмотевична буря или пролетна градушка.

 

Ако се намираме вкъщи или на работното място, трябва да изключим телевизора, компютъра и останалите електрически уреди от мрежата. След което да затворим плътно вратите и прозорците и да се отдалечим от тях.

 

Ако бурята ни застигне сред природата, трябва да застанем далеч от високи дървета и стърчащи канари и в никакъв случай да не лягаме на земята.

 

Ако по време на ураганна буря се окажем с компания, трябва да опитаме да запазим самообладание и да стоим на разстояние един от друг.

 

Ако бурята ни изненада в река или басейн пък, незабавно трябва да излезем от водата и да се отдалечим. Велосипедът също не е препоръчителен, когато гръмотевици продират небето над нас.

 

Най-опасни по време на буря са електропроводите, металните конструкции, оградите и парапетите. В групата на опасните предмети попада и чадърът.

 

Въпреки че автомобилът е едно от най-безопасните места по време на гръмотевична буря, не трябва да забравяме да приберем антената на радиото му.

 

Специалистите предупреждават да не подценяваме силата на летните градушки. Големите ледени късове могат да причинят сериозни травми и наранявания.