Тя трябваше да даде обяснение по делото за злоупотреби в \"Софийски имоти\"...

Новият председател на Софийския градски съд не можа да даде обяснение по делото за злоупотреби в \"Софийски имоти\".

 

От Висшия съдебен съвет уточниха, че здравословното състояние на Владимира Янева се е влошило и тя е приета в болница миналия петък.

 

Янева трябваше да се яви в Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси в 11.00 часа.

 

Тя трябваше да даде обяснение по делото за злоупотреби в \"Софийски имоти\" и да докаже, че не е била заинтересована страна, въпреки че е купила два имота като пълномощник на баща си именно от това общинско дружество.

 

Няколко минути след 11.00 часа обаче председателят на комисията излезе и обясни на събралите се журналисти, че изслушването се отлага. Оказа се, че здравословното състояние на съдия Янева се е влошило преди три дни.

 

Когато здравословното й състояние позволява, щяла бъде повикана на среща с Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси. Не стана ясно обаче от какво точно е заболяла Владимира Янева.

 

Разбра се единствено, че е била настанена в Александровска болница. Именно там работи баща й – доцент Яне Владимиров Янев – специалист по урология.

 

От Александровска болница не пожелаха да коментират дали Владимира Янева е настанена при тях. Според тях това е конфиденциална информация.

 

Според информационния сайт \"Блиц.бг\" диагнозата на съдийката е \"биполярно афективно разстройство\" или маниакална депресия.