Лозан Цеков разкри пред съда, че лично Сумиста му е поръчал да запали бус около село Железница...

Бившият шофьор на Петър Стоянов-Сумиста даде свидетелски показания по делото \"Килърите\".

 

Лозан Цеков разкри пред съда, че лично Сумиста му е поръчал да запали бус около село Железница. Когато отишъл там обаче бусът вече горял.

 

Микробусът свидетелят Лозан Цеков предал на Янко Попов-Туцо, без да уточни в кой период преди палежа е станало това. Оказа се, че при четири разпита той не е споменавал нито веднъж за този палеж.

 

Сетил се за мястото, когато по радиото чул, че в същия район и по времето на палежа – декември 2009 са намерени тленните останки на физическите убийци на Румен Рачев от Шумен.

 

Предполагал, че возилото е крадено, тъй като му сменяли табелите няколко пъти. Един от адвокатите заяви, че прокуратурата трябва да повдигне обвинение срещу двамата свидетели, говорили досега.

 

Сумиста също хвърли обвинение към прокуратурата. Според обвинението Недев е бил от групата на Стоянов. През септември 2009, когато с Драгомир Генов събират рекет от проститутките на магистралата ги подгонили сутеньори, колата им се блъска в ТИР и умират на място. И днес адвокатите на обвиняемите поискаха отвод на съдебния състав.