Министърът на икономиката откри третото авиошоу \"Габрово 2011\" и направи първия си скок с парашут...

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков откри третото авиошоу \"Габрово 2011\" и направи първия си скок с парашут.

 

На летателната площадка в село Драгановци днес и утре ще бъдат представени повече от 40 летателни апарата от цялата страна - пара и делта планери, ултралеки самолети, балони, хеликоптер.

 

Авиошоуто край Габрово се провежда за трета поредна година и събира български изследователи, производители и търговци на парашути, парапланери и свързано оборудване, делтапланери, ултралеки самолети, безпилотни самолети, авионика, негорими покрития за авиацията и др.

 

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма участва ежегодно в семинарната програма на събитието и подпомага финансово присъствието на български авиационни компании на международното авиоизложение във Фридрисхафен.

 

Според министър Трайков имаме производители на парашути и парапланери, които са силни на международните пазари, в авиониката също имаме добри постижения.

 

\"Това показва, че освен хоби, в летенето има и бизнес. Във всяко хоби трябва да се види дали има и бизнес, за да се живее по най-добрият начин – летейки\", смята министърът.