Допълнителни средства обаче трябва да се отделят за \"Напоителни системи\"...

Забавяне в строителството на магистрала \"Тракия\" категорично не може да има. Това каза в \"На четири очи\" министърът на регионалното развите Росен Плевнелиев.


Лидерът на СДС Мартин Димитров твърди, че цената на аутобана ще бъде оскъпена с около 30 до 50 милиона лева и ще има забавяне в срока за изграждането.


\"Като са такива големи специалисти по магистрали, защо не ги завършиха? 46 години нито една завършена! Ние ще направим три за нашия мандат. Разликата е, че ние не се правим обаче на специалисти, а гласуваме доверие на тези, които са експерти\", отвърна Плевнелиев.


По думите му в момента договорът за \"Тракия\" е толкова прозрачен, че няма как да бъде по-добър.


Магистралата е в срок, категоричен е ресорният министър. Той обясни, че дружеството \"Напоителни системи\" в последните 20 години не е имало достатъчно пари за поддръжка там, където трябва да мине магистралата и следващата седмица правителството ще отпусне за тази цел средства.


Не зная с колко ще поскъпне, ако поскъпне и не може да има забавяне на строителството, каза отново Плевнелиев.


Спим спокойно с това, което правим, обобщи той.


От тези, които трябва да говорят на тази тема, не са говорили с мен по въпроса, каза министърът  на въпрос дали никой не е намеквал пред него, че ще бъде кандидат-президент на ГЕРБ.