Пуснат на свобода, Нжоку среща още неприятности...

Грешка на американска банка прати в затвора невинен мъж за няколко дни. Той бил арестуван, след като опитал да осребри чек, издаден му от друг клон на същата банка. Сега потърпевшият ще търси обезщетение в съда.  


Животът на Икена Нжоку се преобръща с главата надолу след посещение в местния клон на Чейс банк.
Всичко започва, когато Икена купува тази къща в Аубърн. Тъй като това е първата му подобна покупка, той има право на отстъпка в размер на 9 хиляди долара, която се поема от държавата.


Тези пари били депозирани в Чейс банк, но сметката била запорирана заради няколко просрочени чека. Така банката си взела дължимото и пратили чек за 8 хиляди долара на Икена. Той отишъл да го осребри в друг клон на банката. Но касиерката се усъмнила, защото сумата не била такава, каквото по закон отпуска държавата.


Срамът бързо преминава в страх и гняв, тъй като от банката обвиняват Икена в измама и се обаждат в полицията. За негов ужас се озовава в ареста.


Когато ден по-късно от банката разбират, че са сгрешили, оставят съобщение на телефонния секретар на полицая, задържал Икена. Съобщението е чуто от служителя на реда цели пет дни след това. През това време потърпевшият е зад решетките.


Пуснат на свобода, Нжоку среща още неприятности. Колата му е вдигната от паркинга пред банката и тъй като не може да си вземе чека навреме, не може да плати съответната глоба. Така автомобилът е предложен на търг и продаден.


Икена е категоричен, че от банката така и не признали грешката си и дори не се извинили. И сега ще търси правата си в съда.