В кухнята на предаването се готви още по рецепти на Джордж Клуни, Гуинет Полтроу, Майкъл Джексън...

Умеела ли е Мерилин Монро да готви, каква рецепта публикува съпругата на кандидат президента Джон Кенеди по време на предизборната му кампания, какво е приготвяла Мария Калас на яхтата на Онасис. Това са само част от отговорите, които дава тази седмица „Бон апети". В кухнята на предаването се готви още по рецепти на Джордж Клуни, Гуинет Полтроу, Майкъл Джексън, Джорджио Армани…


Рецептите на звездите са любопитни поради няколко причини: от една страна за много хора е интересно да разберат дали и какво готвят. В същото време, съществува предубеждението, че техните рецепти са странни, скъпи, непостижими, а всъщност, те не се различават особено от тази на обикновените хора. Лора и Стоян са подбрали лесно изпълними и интересни рецепти, някои от които издават много за техните „автори".

Между 11 и 15 юли зрителите ще разберат кои от тях действително са кулинари, кои рецепти са част имиджови кампании, за кои звезди готвенето е допълнителен бизнес. В края на седмицата зрителите ще имат девет изпробвани и коментирани рецепти, които могат да включат в менюто си.


Когато става въпрос за звезди и храна, неминуемо се промъква и темата за хранителните режими. Едно от предаванията през седмицата е посветено на холивудските диети. В стила на добрия професионализъм Лора и Стоян са поканили експерт по темата, който ще даде изключително компетентна и полезна информация по въпроса.

Ето и не толкова популярни факти: Гуинет Полтроу полага усилия името й да се свързва с кулинарията  и със сигурност има отношение към добрата храна. Великата оперна дива Мария Калас е обичала да експериментира в кухнята.


Джорджио Армани е първият италиански дизайнер, който влиза в кулинарния бизнес. След него това правят и други звезди на модния небосклон. Мерилин Монро определено е имала отношение към готвенето.