На първо място благоприятният ефект се дължи на антиоксидантите, които се съдържат в екстрактът от грозде...

Водката и виното имат положителен ефект върху кожата и косата на жените, показва ново изследване на британски специалисти.

 

Спиртните напитки могат да са много полезни за тялото и за красотата на нежната половина от населението. Някои от съставките на виното, шампанското и водката могат да направят кожата и косата много по-здрави и сияещи.

 

На първо място благоприятният ефект се дължи на антиоксидантите, които се съдържат в екстрактът от грозде. Един от водещите експерти на Великобритания в областта на здравето и красотата Сара Адам обясни, че антиоксидантите защитават кожата от свободните радикали, които са основна причина за преждевременните признаци на стареене на кожата.

 

В допълнение те помагат и за постигане на баланс при неравномерна пигментация на кожата, осигуряват перфектен тен, намаляват бръчките и повишават естествения й блясък.

 

Хмелът, съдържащ се в бирата, също поддържа красивия вид на кожата. Според специалисти пенливата напитка притежава полезни антибактериални, тонизиращи и почистващи свойства. /БГНЕС