Пускането й в експлоатация е замразено заради неуредени финансови отношения...

Пречиствателна станция за отпадни води в силистренското село Сребърна стои  под ключ, а изградената към нея канализационна мрежа отдавна е затлачена.

Пускането на обекта в експлоатация е замразено заради неуредени финансови отношения между общината и държавата.

И докато двете власти си прехвърлят отговорността за заровените в земята милиони левове, освен че трошат колите си по разбитите улици, хората са принудени да търпят и още несгоди.

Заради неработещата отводнителна канализация при всеки проливен дъжд  селото потъва в кал и тиня, а в горещи дни миризмата става нетърпима.

Канализацията се изгражда с пари на държавата. Ангажимент на общината е  пречиствателната станция. В нея са вложени 5 млн. лв. от средствата, получени като компенсация за приемането на част от софийския боклук.

От Екоминистерството обаче съобщиха за \"Календар\", че заради съмнения за тройно завишаване на цените на съоръжението в момента се извършва проверка от Агенцията за финансов контрол.

Обектът ще бъде пуснат в експлоатация едва, след като контролните органи се произнесат. Кога и с какви средства ще стане това обаче засега отговор няма.