Силен коз срещу черния пазар финансовото министерство вижда във ваучерите за храна и услуги...

Друг силен коз срещу черния пазар финансовото министерство вижда във ваучерите за храна и услуги. И Бранимир Маринов получава ваучери за 60 лева на месец.


Днешният обяд му струва 4,80. Обикновено гледа да харчи ваучерите си в големи хипермаркети, където срещу тях може да купи повече храна.


За тези, които още не са свикнали с модерните разплащания и за намеренията на държавата да ги насърчава, Бранимир споделя, че е много по-удобно.


\"Например в Лондон - резервирахме си билети от София, там кредитната карта я поставихме в едно устройство и то директно ни даде билетите\", каза той.


Вместо сега да налага 1500 лева таван на плащанията в брой, анализаторът Лъчезар Богданов предлага на държавата по-напред да се погрижи на данъкоплатците да не им се налага да носят кеш в собствените й институции. И описва позната картина.


По същия начин и без да е броил пари на ръка, Бранимир би искал да се разплаща във всяка една болница и във всеки един зъболекарски кабинет.


И това сега му го обещават. Колкото до идеята за отстъпка от ДДС при плащания с карти, това може да се окаже препъни камък за данъчната система, предупреждава Лъчезар Богданов.


Така или иначе засега отстъпките в мерките на правителството са само на етап проект.