Допълнителните 11 хиляди и 400 нови урни ще ни струват около 700 хиляди лева...

За вота наесен за президент и местна власт правителството e поръчало допълнително 11 хиляди и 400 нови урни. Те ще ни струват около 700 хиляди лева.

Между отделните избори урните се съхраняват в районните администрации. Използват се веднъж на няколко години и то само по предназначение

Оказва се, че плексигласовите кутии във формата на паралелепипед не могат да използват за нищо друго, само за вота. Освен това трябва много да се пазят, защото лесно се повреждат. За изборите през октомври столична община е поръчала допълнително 1800 урни. Всяка от тях струва 60  лева.

Тази година ще гласуваме за президент и за кметове и затова във всяка секция вместо една, ще са необходими по две урни. В по-големите общини, каквито има най-вече в София, ще трябват и резервни.

Няма статистика за повредените или изчезнали урни след предишните избори дори и в министерския съвет. От там обясниха, че спецификата на вота \"две в едно\" изисква два пъти повече урни и затова за 12-те хиляди секции в страната са поръчани допълнително 11 хиляди и 400 нови урни.