Причината е невъзможността на снегопочистващата фирма да пусне в действие техниката...

При по-обилен снеговалеж всичките 21 села в пловдивската община Родопи могат да се окажат под снежна блокада.

 

Причината е невъзможността на снегопочистващата фирма да подготви и пусне в действие техниката заради липсата на пари. Дружеството има да получава от община Родопи един милион 250 хиляди лева.

 

Най-разтревожени са жителите на високопланинските села Бойково, Ситово, Лилково, и Скобелево. Снежната покривка там в момента е 50 сантиметра.

 

Пътят до тези села не е почистен. Нито един снегорин не може да тръгне, защото снегопочистваща фирма няма пари за гориво.

 

Най-вероятно тази зима хората ще останат блокирани в къщите си, защото общината не е плащала на снeгопочистващата фирма от миналия зимен сезон.

 

В момента цялата налична техника е на трупчета - няма пари за гуми за тракторите и ремонт на греблата. Заради неплатените задължения на общината към фирмата са се натрупали неплащани заплати за 250 хиляди лева.

 

И въпреки че фирмата вече е осъдила община Родопи, досега не е получила и стотинка. Оправданието било, че сметките на общината са запорирани от няколко дружества, на които общината също дължи огромни суми.

 

Екип на \"Новините на Нова\" потърси община Родопи, за да обяснят как ще се извършва снегопочистването тази година. Общинските служители ни отговориха, че в момента били заети с подготовката на изборите, а не със снега.