До този момент са обработени близо 87 процента от протоколите за избор на президент.

Сега отново да поговорим за резултатите от вота. В Централната избирателна комисия в момента тече пресконференция.

Според данните, на базата на 87% от протоколите, за Росен Плевнелиев са гласували 39.83% срещу за Ивайло Калфин – 29.17%. За Меглена Кунева за гласували 14.06%.

Говорителят на ЦИК – Бисер Троянова, заяви за Нова телевизия, че 198 са общините, къде изцяло са въведени секционните протоколи в общинските избирателни комисии. Все още остават 66 общински избирателни комисии, където въвеждането на данните продължава към настоящия момент. Подобрена е организацията на работата на Общинска избирателна комисия – Столична община за срочното и бързо въвеждане на данните от секционните протоколи.

Не по-късно от 21 часа на днешния ден се надяваме навсякъде да бъдат въведени изцяло секционните протоколи. Все пак искам да помоля за малко разбиране и търпение, тъй като се въвеждат числови данни от четири или три секционни протокола на всяка една секционно избирателна комисия, заяви говорителят на ЦИК – Бисер Троянов.

Каква е ситуацията на местните избори?

Вече е ясно, че балотаж няма да има в София, Бургас, Пазарджик, Добрич, Кърджали и Габрово. В тези градове един от кандидатите е успял да спечели над 50 процента от гласовете още на първия тур.

За втори път, обаче, до урните ще отидат избирателите във Варна. Там в състезанието остават Кирил Йорданов и Веселин Марешки.

В Пловдив на балотажа ще излязат Иван Тотев и Славчо Атанасов. Вторият тур на вота в Русе ще противопостави Пламен Стоилов от ГЕРБ и синия Искрен Веселинов.

Във Велико Търново надпреварата е между Даниел Панов и Николай Илиев.

Димитър Стойков и Найден Зеленогорски ще се борят за кметския стол в Плевен. На балотаж във Видин ще се срещнат Владимир Тошев и Герго Гергов.