Пловдивският университет присъди на Стоичков титлата Доктор хонорис кауза...

Решението е нелепо и унижава институцията. Това каза в \"Здравей, България\" доц. Цветозар Томов, социолог и преподавател в Пловдивския университет по повод званието Доктор хонорис кауза, която Пловдивският университет присъди на Христо Стоичков.

 

Томов уточни, че реакцията му не е персонално срещу Христо Стоичков. Това обижда и него, той заслужава признание в друга сфера и го е получил. Велик българин е, но това е нелепо, защото Стоичков няма постижения в сферата на науката. Самият Стоичков скоро ще разбере, че това звание ще му носи само подигравки, подчерта социологът.

 

Доц. Д-р Запрян Козлуджов, ректор на Пловдивския университет \"Паисий Хилендарски\" обясни в телефонен разговор, че това е почетно звание, което отчита заслугите на определен човек – както към страната, така и към университета.

 

Стоичков е свързан със създаването на специалност \"Физическо възпитание и спорт\" в Пловдивския университет, обясни ректорът. В последно време той се ангажира с много проекти, свързани и с града, обобщи Козлуджов.