БДЖ се закани да направи списък с всички протестиращи работници и да понесат санкции.

Междувременно синдикатите се заканиха да сезират прокуратурата. Според тях, железопътната компания оказва натиск върху работниците, които ще стачкуват този четвъртък.

По-късно през деня от своя страна ръководството на БДЖ се закани да направи списък с всички работници, които протестират и те да понесат съответните санкции.

БДЖ и синдикатите още спорят дали е законна обявената на 24-ти стачка. Според БДЖ не е спазено задължителното споразумение за минимално транспортно обслужване. Синдикатите пък са сигурни, че  железничарите са в конституционното си право да стачкуват. От БДЖ се заканиха да записват имената на всички служители, които протестират и ще оспорват законността на стачката в съда.

При доказано нелегитимна стачка, работниците може да бъдат уволнени.  Засега не е ясно при над 7 хиляди подписали се за стачка, от общо 13 000 железничари, колко всъщност ще се включат.

А ако от БДЖ започнат да уволняват, това ще им спести пари за обезщетение на работниците. Сега за 2 000 доброволно напуснали служители им трябват 9 милиона лева. В същото време на ден от спрени пътнически и товарни превози биха губили 600 хиляди лева.

Синдикатите пък обявиха, че са поискали прокуратурата да провери финансовото състояние на БДЖ. 

Едно твърдо обещание от БДЖ: Всеки пътник, който се окаже с билет за спрян влак в сряда, ще може да си получи парите обратно от която и да е гара по маршрута. А за картите ще има бонуси.