Близки на пострадали и починали вследствие на лекарска грешка се събраха за втори път в знак на протест пред Народното събрание. Недоволството беше провокирано от смъртта на 35-годишната родилка Надежда Узунова  в болница \"Шейново\".

Те настояват за промяна на начина на избор на екип, за създаване на регистър на медицинските инциденти, система за рейтинг на болниците и гаранционен фонд за обезщетения на пострадали от лекарски грешки.

С трагедията на близките на Надежда се сблъсква и Людмила. Нейната дъщеря Деяна Георгиева умира преди два месеца. След като ражда секцио в болница \"Шейново\", 19-годишното момиче получава непредвидени усложнения, разказва майка й. 

На площада пред парламента беше и майката на 4-годишната Гергана. Тя е претърпяла операция по изваждане на сливиците, след което получава кръвоизлив, повръщала е кръв. По-късно историята се повторя, но с фатален край. След аутопсията се установява, че е имало разкъсване на тъканта. Лекарят е уволнен дисциплинарно и са му отнети лекарските права.

Близките и организаторите обещаха, че протестите ще продължат докато исканията им не бъдат приети.