В някогашното \"весело село\" отдавна е тъжно...

Багерите отново влязоха в митничарското село Ставри Димитрово. Днес от строителния контрол започнаха втория етап по събаряне на незаконни постройки там. Общо 25 строежа край язовир Ивайловград ще бъдат изравнени със земята до края на годината. Багерите влязоха в Ставри Димитрово и за часове изравниха първата къща със земята.

 

В някогашното \"весело село\" отдавна е тъжно. Дори пред министерството на веселбата има паркиран багер. През последните месеци тук принудително или доброволно са съборени около 15 къщи. Нито една от тях не е собственост на митничар.

 

Рушенето на незаконните строежи засега е за сметка на държавата, която тепърва ще си търси парите от нарушителите на закона.

 

Междувременно под заплахата да бъдат съдени за пари голяма част от собствениците са започнали сами да рушат имотите си. Осем месеца и половина след първото влизане на булдозерите във \"веселото село\" всичко е заринато със строителни отпадъци.

 

До края на годината край язовир Ивайловград ще бъдат съборени общо 25 незаконни строежа, сред които и луксозни барбекюта и басейни. След празниците акцията ще продължи.