Жена от Нова Зеландия пък намери малко тюленче да спи на дивана в хола си...

Жителите на канадския град Ванкувър бяха помолени да стоят по домовете си, след като кафява мечка беше открита в контейнер за смет в центъра на града. В същото време жена от Нова Зеландия изживя истински шок, след като намери малко тюленче да спи на дивана в хола й.

 

Кафява мечка в центъра на Ванкувър предизвика истинска паника сред жителите на града. Животното беше забелязано в контейнер, натоварен на камион, който събира сметта. На мястото дойдоха полицаи, които обкръжиха и блокираха района.

 

Въпреки опасността, необичайната сцена предизвика огромно внимание и хиляди хора дойдоха да гледат. Беше повикан и ветеринар, който простреля мечката с упойващи стрели. Той приближи животното и успя да го докосне, преди да заспи и да падне в специалната люлка под камиона. Оттам мечката беше откарана в естествената й среда и пусната, за да заспи зимен сън.

 

В Нова Зеландия жена изпадна в шок, след като намери на дивана в хола си спящо тюленче - бебе. След като се отърсила от шока, Анет Суофър кръстила бебето Лъки, защото то влязло в дома й като пресякло оживена магистрала. После минало през градината й, влязло в кухнята, качило се по стълбите до втория етаж, за да достигне хола.

 

Жената веднага извикала представители на местна природозащитна организация, който прибрали бебето при тях, преди да го пуснат в естествената му среда.