Управителят на хотела обясни, че до момента туристите се пренасочват към други комплекси

В Пампорово стотици туристи станаха заложници на неуредени взаимоотношения между банка и хотел. От новогодишната нощ насам, въпреки платените резервации, гостите на хотел \"Орфей\" не се допускат. Имотът е запориран и обявен за продажба заради дългове на собственика към банка. 

 

Четиризвездният хотел е един от най-големите в курорта Пампорово. Днес охранители, наети от банката кредитор, позволиха в него да влизат само хора от персонала и то, за да изнесат личния си багаж. През това време групи руски и български туристи недоумяваха защо не им отварят вратите. 

 

Управителят на хотела обясни, че до момента туристите се пренасочват към други комплекси. На някои от тях върнали и пари. Предварително платени нощувки имало обаче и за следващите седмици.

 

От полицията в Смолян обясниха, че съставили предупредителен акт на охранителната фирма за превишени права. По случая е сезирана и прокуратурата.

 

Хотелът е собственост на пловдивско дружество. Банката кредитор му връчила протокол за прехвърляне на активите още през октомври. От банката уточниха за новините на Нова, че ръководството на хотела е било информирано за предприетите действия съгласно законовите процедури и срокове.

 

Ето защо от банката определят приемането на резервации като проява на некоректно отношение към туристите и измама спрямо тях.