Валери Йорданов каза това във връзка с ареста на Стефан Кленовски в столичен мол....

За съжаление, оказа се, че преди ни бяха болни престъпниците, а сега са нежни души. Това каза старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР, след като показа запис от задържането на Стефан Кленовски в столичен мол.

 

Комисарът показа видеозапис от охранителните камери в отговор на вчерашните оплаквания на съпругата на Кленовски за полицейско насилие по време на ареста. От записа ясно се вижда, че няма суматоха в мола, както каза съпругата на Кленовски. Арестът не е станал пред деца, отново, както каза тя, че е бил пред 100 - 200 деца. Йорданов заяви, че Кленовски е задържан на 10-15 метра от детския кът.

 

На 27 януари към 17.45 ч. вмола  на \"Цариградско шосе\", по сигнал, е задържан Стефан Кленовски, който е с европейска заповед за издирване в рамките на операция \"Шок\". Кленовски се е занимавал с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглене на пари.

 

Старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР уточни тогава, че в момента на задържането при Кленовски са били съпругата му и децата му и не е употребена сила. Задържаният е бил с фалшиви документи. /БГНЕС