Проблем с почистването има и по малките улички на столицата...

Обилните снеговалежи в последните дни блокираха цялата страна. В София  главните улици вече са почистени. След обилните снеговалежи големите столични булеварди вече са почистени. Не такова обаче е състоянието на вътрешнокварталните улици. Тук придвижването е трудно както за пешеходците, така и за шофьорите.

 

Огромните коловози от сняг и лед принуждават повечето хора да оставят колите пред домовете си. А тези, които все пак се престрашават да подкарат автомобила си разказват, че шофирането е доста трудно.

 

За пешеходците ходенето по малките улици също е приключение. Тротоарите са блокирани от коли, единственият им избор е да се движат по улицата.

 

Не по-различно е състоянието в центъра на София. За разлика от кварталните улици обаче хората спиращи тук трябва да заплатят такса за синя зона. Повечето паркоместа остават непочистени, дори и тези, разположени на големите булеварди. Хората обаче нямат избор.

 

Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат обясни в \"Здравей, България\", че след спиране на снеговалежа основно се чистят в район \"Витоша\", но по думите й всичко става бавно. Причината за това е и, че няма техника, която е да подходящо малка, за да се влезе в кварталните улици.

 

Още от коментара й – във видеото.