Гаранцията и на най-качествената кръпка е една година...

Аварийното пълнене на дупките по пътните настилки започна. След рекордните минусови температури всеки ден изникват нови и нови кратери.

 

За поправката на една дупка днес няма гаранция. Като я пълнят със студен асфалт, още при следващия валеж тя може да се изрови пак. Не могат обаче и да я оставят така, защото, ако някой мине през нея с висока скорост, ще изхвърчи от пътя. Затова аварийните екипи сега сноват по всички натоварени трасета със задача да неутрализират опасните кратери, колкото и нетрайни да са поправките. От Общината днес не можаха да кажат с колко аварийното пълнене стопява бюджета за трайното изкърпване дупките. 

 

Питахме и каква е гаранцията, че общината не налива нови пари в старите дупки. Увериха ни, че се следи стриктно за всички извършени ремонти и в рамките на своя гаранционен срок, дори фирмите за текущ ремонт отстраняват за своя сметка пак без да разходва Общината средства, за това те да изпълнят своите задължения коректно и с необходимото качество.

 

Гаранцията и на най-качествената кръпка е една година. Зейне ли в кръпката дупка, се прави анализ.

Понеже почти не си личи и не застрашава шофьорите на пътя, сега малката дупка няма да я наливат със студена смес. Ще чака температурата на настилките да се вдигне над 5 градуса, за полагането на топлия асфалт. Ако сега още могат да претендират, че са зейнали в пресни кръпки, след месец-два и тези дупки ще чакат ред от нашия джоб.